© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Grilovaný syr halloumi s avokádom a vajíčkom

Výborná večera inšpirovaná cyperským pokladom – syrom Halloumi.

Grilovaný syr halloumi s avokádom a vajíčkomfotogalériaGrilovaný syr halloumi s avokádom a vajíčkomZdroj: iStockphoto
Príprava
15min
Úprava
10min
Porcie
2
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 200 g
    syr halloumi
  • 1 ks
    zrelé avokádo
  • 2 ks
    vajce
  • 1 ks
    rímsky šalát
  • trochu
    čierny sezam
  • trochu
    olivový olej
  • trochu
    citrónová šťava
  • podľa chuti
    soľ, mleté čierne korenie

Postup

  • 1

    Vajcia vložíme do vriacej vody a varíme ich zhruba 5 minút, aby mali pekne mäkučké žĺtky. 

  • 2

    Halloumi pokrájame na plátky, ktoré jemne posolíme, okoreníme a potrieme kvapkou oleja z oboch strán. Syr položíme na rozpálený gril a grilujeme do zlato-hneda z oboch strán.

  • 3

    Medzitým si pooddeľujeme, umyjeme a osušíme jednotlivé listy rímskeho šalátu, ktoré v miske ochutíme olejom, kvapkou citrónovej šťavy, soľou, korením a následne ich rozložíme na dva taniere.

  • 4

    Avokádo pozdĺžne prepolíme, vytiahneme kôstku, lyžicou podoberieme dužinu a opatrne vydlabeme polovicu v celku.

  • 5

    Na šalát potom servírujeme prepolené vajíčko na mäkko, avokádo, halloumi a všetko ešte zľahka posolíme, pokvapkáme citrónom a posypeme sezamom.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept