© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Rýchle lečo s klobáskou a vajcami

Letná klasika z čerstvej zeleniny.

Rýchle lečo s klobáskou a vajcamifotogalériaRýchle lečo s klobáskou a vajcamiZdroj: iStockphoto
Príprava
15min
Úprava
15min
Porcie
2
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 2 PL
    olej
  • 1 ks
    cibuľa
  • 2 ks
    biela paprika
  • 2 ks
    veľká paradajka
  • 2 ks
    klobáska
  • 6 ks
    vajce
  • podľa chuti
    soľ, mleté čierne korenie, údená paprika
  • 1 hrsť
    cherry paradajky
  • 1 hrsť
    petržlenová vňať

Postup

  • 1

    Na panvici zahrejeme olej a pridáme nadrobno nasekanú cibuľu.

  • 2

    Keď cibuľka zmäkne, primiešame k nej na tenké kolieska nakrájanú papriku.

  • 3

    Potom pridáme na kocky pokrájanú paradajku, kolieska klobásky, všetko dobre posolíme, okoreníme a na miernom ohni dusíme, kým sa neodparí väčšina šťavy a paprika nezmäkne – asi 10 minút.   

  • 4

    Zeleninu a klobásku poprášime paprikou a do panvice rozklepneme vajíčka. Vymiešame praženicu a tesne pred dokončením pridáme do leča prepolené cherry paradajky.

  • 5

    Lečo odstavíme, ak treba dosolíme a primiešame nasekanú petržlenovú vňať.

  • 6

    Podávame s čerstvým pečivom.  

Bon Appétit
Ohodnoťte recept