© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Nepečené broskyňové rezy

Výborný, rýchly koláčik, ktorý dokonale osvieži.

Nepečené broskyňové rezyfotogalériaNepečené broskyňové rezyZdroj: iStockphoto
Príprava
30min
Úprava
5min
Porcie
12
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Korpus:
  • 300 g
    maslové sušienky
  • 125 g
    maslo
  • 2 PL
    javorový sirup
Plnka:
  • 500 g
    zrelé broskyne (al. kompót)
  • 700 ml
    voda
  • 2 balíčky
    Zlatý klas
  • 4 PL
    kryštálový cukor
  • 1 balíček
    vanilkový cukor

Postup

  • 1

    Korpus: sušienky podrvíme na prach, pridáme rozpustené maslo, javorový sirup a všetko spolu premiešame.

  • 2

    Zmes utlačíme do malého plechu (20x30 cm) a uložíme do chladničky, kým pripravíme broskyňovú plnku.

  • 3

    Plnka: v mixéri rozmixujeme na menšie kúsky pokrájané broskyne spolu s vodou. Koktail precedíme cez sitko do rajnice. Ak plnku pripravujeme z kompótu, použijeme aj nálev a uberieme pridanú vodu a cukor.

  • 4

    Pridáme cukor, vanilkový cukor, zlaté klasy a uvaríme hustý krém, ktorý necháme úplne vychladnúť s občasným premiešaním.

  • 5

    Korpus potrieme plnkou a koláč dáme do chladničky na aspoň 3 hodiny – ideálne cez noc.

  • 6

    Neskôr krájame na kocky, ktoré zdobíme mätovými lístkami a môžeme tiež pridať lyžicu čerstvou ušľahanej šľahačky.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept