Mäso pokrájame na väčšie kocky.
Hovädzí guláš s čiernym pivom
Výborný guláš ako z českej reštaurácie.
Ingrediencie
- 1 kghovädzia nožina
- 4 PLbravčová masť
- 3 kscibuľa
- 1 konzervaparadajkový pretlak (malá)
- 0.5 litračierne pivo
- 0.5 litrahovädzí vývar
- podľa chutisoľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, mletá paprika, majorán, cesnak
Postup
- 1
- 2
V hrnci rozpálime masť, pridáme nasekanú cibuľu, ktorú posolíme a necháme poriadne orestovať do mäkka. Potom pridáme korenie, rascu a cibuľku restujeme ďalej.
- 3
Keď cibuľa začne zľahka hnednúť pridáme mäso, ktoré za občasného miešania necháme zatiahnuť.
- 4
Do hrnca potom pridáme paradajkový pretlak, sladkú papriku a všetko spolu krátko opekáme a nakoniec zalejeme čiernym pivom.
- 5
Hrniec zakryjeme pokrievkou, plameň stiahneme na minimum a spolu dusíme zhruba 2 až 2,5 hodiny, pričom sem-tam prilievame vývar.
- 6
Guláš tesne pred koncom varenia dochutíme sušeným majoránom a pretlačeným cesnakom (1 až 2 strúčiky).
- 7
Podávame s domácou knedľou.