© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Hovädzí guláš s čiernym pivom

Výborný guláš ako z českej reštaurácie.

Hovädzí guláš s čiernym pivomfotogalériaHovädzí guláš s čiernym pivomZdroj: iStockphoto
Príprava
20min
Úprava
180min
Porcie
6
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 1 kg
    hovädzia nožina
  • 4 PL
    bravčová masť
  • 3 ks
    cibuľa
  • 1 konzerva
    paradajkový pretlak (malá)
  • 0.5 litra
    čierne pivo
  • 0.5 litra
    hovädzí vývar
  • podľa chuti
    soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, mletá paprika, majorán, cesnak

Postup

  • 1

    Mäso pokrájame na väčšie kocky.

  • 2

    V hrnci rozpálime masť, pridáme nasekanú cibuľu, ktorú posolíme a necháme poriadne orestovať do mäkka. Potom pridáme korenie, rascu a cibuľku restujeme ďalej.

  • 3

    Keď cibuľa začne zľahka hnednúť pridáme mäso, ktoré za občasného miešania necháme zatiahnuť.

  • 4

    Do hrnca potom pridáme paradajkový pretlak, sladkú papriku a všetko spolu krátko opekáme a nakoniec zalejeme čiernym pivom.

  • 5

    Hrniec zakryjeme pokrievkou, plameň stiahneme na minimum a spolu dusíme zhruba 2 až 2,5 hodiny, pričom sem-tam prilievame vývar.

  • 6

    Guláš tesne pred koncom varenia dochutíme sušeným majoránom a pretlačeným cesnakom (1 až 2 strúčiky).

  • 7

    Podávame s domácou knedľou.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept