© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Smotanové rezy s cukrárskymi piškótami

Jednoduchý, nepečený dezert z kyslej a šľahačkovej smotany.

Smotanové rezy s cukrárskymi piškótamifotogalériaSmotanové rezy s cukrárskymi piškótamiZdroj: iStockphoto
Príprava
30min
Úprava
0min
Porcie
10
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 4 tégliky
    kyslá smotana
  • 3 tégliky
    smotana na šľahanie
  • 1 balíček
    vanilkový cukor
  • 4 PL
    práškový cukor
  • 3 balíčky
    stužovač do šlahačky
  • 20 ks
    cukrárske piškóty (dlhé)
  • 1 šálka
    čierna káva na namáčanie piškót
  • trochu
    kakao

Postup

  • 1

    Dobre vychladenú smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky spolu s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a stužovačom.

  • 2

    Do šľahačky zľahka a postupne zapracujeme kyslé smotany a polovicu vzniknutého krému navrstvíme do hlbokej misky alebo formy (20 x 20 cm).

  • 3

    Piškóty na krátko namočíme do vychladnutej kávy a poukladáme ich na krém vo forme.

  • 4

    Potom pridáme druhú polovicu smotanového krému, zarovnáme a dezert uložíme do chladničky na 12 hodín.

  • 5

    Pred servírovaním rezy poprášime kakaom a môžeme ich dozdobiť kokosovými guličkami.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept