© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Waldorfský šalát

Vynikajúci šalát, ktorý kombinuje ovocie a zeleninu v dokonalej harmónii.

Waldorfský šalátfotogalériaWaldorfský šalátZdroj: iStockphoto
Príprava
10min
Úprava
15min
Porcie
2
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Sladké vlašské orechy:
  • 1 hrsť
    vlašské orechy
  • 1 ks
    bielok
  • 1 PL
    cukor
  • trochu
    mletá paprika, mletý koriander, mletá škorica
Dresing:
  • 2 PL
    jogurt
  • 2 PL
    kyslá smotana alebo majonéza
  • 1 PL
    citrónová šťava
  • 1 PL
    olej z vlašských orechov (al. iný orechový olej)
  • podľa chuti
    soľ, biele korenie
Šalát :
  • 0.5 ks
    menši zeler (postrúhaný)
  • 1 ks
    veľké jablko
  • trochu
    červené hrozno (asi 10 bobuliek)
  • trochu
    zelený šalát (špenát, poľníček, rukola, ...)

Postup

  • 1

    Sladké orechy: orechy premiešame s bielkom, pridáme cukor a koreniny a všetko premiešame. Ochutené oriešky vysypeme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 15 až 20 minút.

  • 2

    Dresing: jogurt, kyslú smotanu (alebo majonézu) vymiešame v miske s citrónovou šťavou, olejom a bielym korením.

  • 3

    Zeler i jablko postrúhame na hrubom strúhadle a v miske premiešame s pripraveným dresingom. Jablko môžeme aj pokrájať na menšie kocky.

  • 4

    Na taniere navrstvíme listy zvoleného šalát, jablkovo-zelerovú zmes, pridáme hrozno a sladké orechy. 

Bon Appétit
Ohodnoťte recept