© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Špenátová roláda s bryndzovou plnkou

Krásne zelená roláda s výsostne jarnými prísadami.

Špenátová roláda s bryndzovou plnkoufotogalériaŠpenátová roláda s bryndzovou plnkouZdroj: iStockphoto
Príprava
20min
Úprava
15min
Porcie
0
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Roláda:
  • 1 PL
    olivový olej
  • 2 strúčiky
    cesnak
  • 1 balíček
    čerstvý špenát
  • 3 ks
    vajce
  • 5 PL
    hladká múka
  • podľa chuti
    soľ, mleté čierne korenie, sušená petržlenová vňať
Plnka:
  • 100 g
    bryndza
  • 50 g
    zmäknuté maslo

Postup

  • 1

    Na panvici rozpálime lyžicu oleja, pridáme nadrobno nasekaný cesnak a umyté špenátové listy. Všetko spolu restujeme, kým sa špenát nesparí a nezmenší objem na približne jednu tretinu.

  • 2

    Špenát necháme vychladnúť a následne ho rozmixujeme alebo nasekáme nadrobno.

  • 3

    V miske zmiešame žĺtky, nasekaný špenát, hladkú múku, soľ, korenie a petržlenovú vňať a nakoniec zľahka zapracujeme vyšľahaný bielkový sneh.

  • 4

    Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme v rúre vyhriatej na 175°C asi 15 minút.

  • 5

    Medzitým si v miske vyšľaháme zamknuté maslo s čerstvou bryndzou.

  • 6

    Ešte horúci špenátový korpus preklopíme, opatrne stiahneme papier a necháme pár minút vychladnúť.

  • 7

    Potom naň rozotrieme pripravenú plnku, opatrne zrolujeme a roládu dáme vychladnúť do chladničky.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept