© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Nepečený čokoládový koláč s bazovým sirupom

Jednoduchý, ale delikátny koláč, ktorý kombinuje intenzívne chute čokolády a bazy.

Nepečený čokoládový koláč s bazovým sirupomfotogalériaNepečený čokoládový koláč s bazovým sirupomZdroj: iStockphoto
Príprava
30min
Úprava
0min
Porcie
8
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Korpus:
  • 250 g
    maslový koláč
  • 100 ml
    maslo
  • 2 PL
    bazový sirup
Plnka:
  • 300 g
    horká čokoláda
  • 150 ml
    smotana na šľahanie
  • 3 PL
    bazový sirup
  • 1 štipka
    soľ

Postup

  • 1

    Korpus: sušienky podrvíme na prach, prilejeme roztopené maslo a bazový sirup. Premiešame.

  • 2

    Pieskovitú zmes utlačíme na dno a boky koláčovej formy a uložíme do chladničky.

  • 3

    Plnka: v rajnici zahrejeme smotanu (nevaríme!) a prelejeme ňou nasekanú čokoládu.

  • 4

    Pridáme štipku soli a vymiešame čokoládovú plnku. Keď sa všetka čokoláda rozpustí, zamiešame do nej bazový sirup a nalejeme ju na korpus.

  • 5

    Koláč uložíme do chladničky na aspoň 4 hodiny, ideálne na noc.

  • 6

    Pri servírovaní ho môžeme ozdobiť bazovými kvietkami.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept