© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Obrátený banánový koláč

Vynikajúci banánový koláč so sladkým a voňavým karamelom.

Obrátený banánový koláčfotogalériaObrátený banánový koláčZdroj: iStockphoto
Príprava
15min
Úprava
50min
Porcie
12
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Karamel:
  • 200 g
    cukor
  • 50 ml
    voda
  • 1 PL
    maslo
Cesto:
  • 4 ks
    vajce
  • 100 g
    cukor
  • 100 ml
    mlieko
  • 60 ml
    olej
  • 100 g
    hladká múka
  • 1 PL
    kukuričný škrob
  • 1 KL
    kypriaci prášok
Ešte potrebujeme:
  • 5 ks
    banán

Postup

  • 1

    Karamel: cukor navážime do rajnice s hrubším dnom, pridáme vodu a na miernom ohni (bez miešania) privedieme k varu.

  • 2

    Keď zmes stmavne na karamelovú farbu, primiešame trochu masla a karamel najeme na dno vyššej koláčovej formy (Ø 25 cm).

  • 3

    Banány pozdĺžne rozpolíme a poukladáme do karamelu rezom na dol.

  • 4

    Cesto: celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.

  • 5

    Následne primiešame mlieko a olej, a potom k tekutým surovinám preosejeme múku, kukuričný škrob a kypriaci prášok. Opatrne zapracuje.

  • 6

    Cesto nalejeme na banány a pečieme v rúre vyhriatej no 160°C zhruba 50 minút.

  • 7

    Koláč necháme 10 minút vychladnúť, priložíme podnosom a prevrátime.

  • 8

    Necháme úplne vychladnúť a môžeme servírovať.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept