Karamel: cukor navážime do rajnice s hrubším dnom, pridáme vodu a na miernom ohni (bez miešania) privedieme k varu.
Obrátený banánový koláč
Vynikajúci banánový koláč so sladkým a voňavým karamelom.
POSLAŤ RECEPT NA MAIL
Url adresa receptu sa odošle na mail, ktorý zadáte. Ak ste prihlasený, je automaticky
predvyplnený Váš mail.
ZatvoriťIngrediencie
Karamel:
- 200 gcukor
- 50 mlvoda
- 1 PLmaslo
Cesto:
- 4 ksvajce
- 100 gcukor
- 100 mlmlieko
- 60 mlolej
- 100 ghladká múka
- 1 PLkukuričný škrob
- 1 KLkypriaci prášok
Ešte potrebujeme:
- 5 ksbanán
Postup
- 1
- 2
Keď zmes stmavne na karamelovú farbu, primiešame trochu masla a karamel najeme na dno vyššej koláčovej formy (Ø 25 cm).
- 3
Banány pozdĺžne rozpolíme a poukladáme do karamelu rezom na dol.
- 4
Cesto: celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.
- 5
Následne primiešame mlieko a olej, a potom k tekutým surovinám preosejeme múku, kukuričný škrob a kypriaci prášok. Opatrne zapracuje.
- 6
Cesto nalejeme na banány a pečieme v rúre vyhriatej no 160°C zhruba 50 minút.
- 7
Koláč necháme 10 minút vychladnúť, priložíme podnosom a prevrátime.
- 8
Necháme úplne vychladnúť a môžeme servírovať.
Bon Appétit