© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Pečené koleno s medovou glazúrou

Často podceňovaný kúsok mäska sa zmení na nevýslovnú delikatesu a bude sa rozplývať na jazyku.

Pečené koleno s medovou glazúroufotogalériaPečené koleno s medovou glazúrouZdroj: iStockphoto
Príprava
20min
Úprava
180min
Porcie
2
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 1 ks
    bravčové koleno
  • 2 ks
    bobkový list
  • 5 ks
    nové korenie celé
  • 5 ks
    čierne korenie (celé)
  • 1 KL
    rasca cela
  • 1 KL
    soľ
  • 1 ks
    mrkva
  • 1 ks
    cibuľa
  • 3 strúčiky
    cesnak
  • 0.5 ks
    malý zeler
  • 500 ml
    pivo (svetlé, tmavé...)
Na glazúru:
  • 1 PL
    olej
  • 1 PL
    med
  • 1 PL
    plnotučná horčica
  • 1 PL
    sójová omáčka

Postup

  • 1

    Koleno umyjeme pod tečúcou vodou, vložíme do veľkého hrnca a pridáme koreniny (soľ, čierne korenie, rascu, nové korenie a bobkový list).

  • 2

    Zeleninu očistíme a do hrnca ku kolienku pridáme prepolenú cibuľu, celé strúčiky cesnaku a na kocky pokrájanú mrkvu a zeler.

  • 3

    Všetko zalejeme tmavým pivom a vodou tak, aby bolo mäso kompletne zaliate.

  • 4

    Na miernom ohni privedieme k varu, zakryjeme a varíme zhruba hodinu a pol, pričom zhruba po hodine koleno otočíme.

  • 5

    Potom koleno spolu so zeleninu uložíme do pekáča, podlejeme pivovým vývarom, potrieme medovou omáčkou a dáme do rúry vyhriatej na 160°C a pečieme približne rovnaký čas, ako sme koleno varili – 90 minút.

  • 6

    Počas pečenia koleno pravidelne polievame vývarom a v zhruba polovici ho otočíme a potrieme zvyškom medovej omáčky.

  • 7

    Podávame s chlebíkom, chrenom, nakladanými feferónkami, horčicou a dobre vychladeným pivom.

    Pečené koleno s medovou glazúrouPečené koleno s medovou glazúrouZdroj: iStockphoto
Bon Appétit
Ohodnoťte recept