© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Cestoviny s grilovanou cuketou

Krehké plátky opečenej cukety, strúhaný syr s modrou plesňou a horúce cestoviny.

Cestoviny s grilovanou cuketou fotogalériaCestoviny s grilovanou cuketou Zdroj: iStockphoto
Príprava
5min
Úprava
10min
Porcie
2
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 1 ks
    mladá cuketa
  • 100 g
    syr s modrou plesňou
  • 300 g
    tlagliatelle alebo iné cestoviny
  • 1 hrsť
    petržlenová vňať
  • trochu
    extra panenský olivový olej
  • podľa chuti
    soľ, čierne korenie

Postup

  • 1

    Dáme variť vodu na cestoviny a štedro ju osolíme.

  • 2

    Cuketu nastrúhame alebo nakrájame na tenké plátky.

  • 3

    Vložíme ju do misky, zľahka posolíme a rukami premiešame. Necháme ju postáť, aby pustila šťavu a potom ju vysypeme na papierovú utierku a vysušíme.

  • 4

    Plátky cukety opekáme na rozpálenej grilovacej panvici s kvapkou oleja z oboch strán zhruba minútku až dve v závislosti od hrúbky rezu.

  • 5

    Do vriacej vody vhodíme cestoviny a uvaríme ich al dente. Pred koncom varenia nezabudneme odobrať hrnček vody, v ktorej sa varia cestoviny.

  • 6

    Medzitým si postrúhame syr s modrou plesňou, v mažiari rozdrvíme guličky čierneho korenia a petržlenovú vňať nasekáme nadrobno.  

  • 7

    Cestoviny scedíme a vysypeme do väčšej misky. Pridáme syr, trochu vody z cestovín, podrvené čierne korenie, petržlenovú vňať a všetko spolu natriasaním pomocou dvoch vidličiek dobre premiešame.

  • 8

    Nakoniec primiešame aj grilovanú cuketu, rozdelíme na taniere a dozdobíme ešte pár kolieskami cukety a petržlenovou vňaťou.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept