© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Teplý zemiakový šalát so slaninkou

Zemiakový šalát je vynikajúci aj v tejto horúcej verzii.

Teplý zemiakový šalát so slaninkoufotogalériaTeplý zemiakový šalát so slaninkouZdroj: iStockphoto
Príprava
15min
Úprava
30min
Porcie
0
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 1 kg
    malé zemiaky
  • trochu
    mletá paprika
  • trochu
    olej
  • 150 g
    prerastená slanina
  • 1 ks
    veľka cibuľa
  • 1 PL
    ocot
  • 1 PL
    francúzska horčica
  • podľa chuti
    soľ, mleté čierne korenie
  • 1 hrsť
    petržlenová vňať

Postup

  • 1

    Zemiaky povaríme v šupke asi 15 minút (nie úplne do mäkka), scedíme, prepolíme a vysypeme na plech. Zľahka ich posolíme, poprášime mletou paprikou, pokvapkáme olejom a dáme do rúry vyhriatej na 220°C na 10 až 15 minút, aby krásne zhnedli.

    Upečené zemiaky vyzerajú v šaláte krásne. Ak ich však nechcete opekať, pokojne tento krok vynechajte a uvarte ich do mäkka už vo vode.

  • 2

    Medzitým si na rozpálenej panvici opečieme na kocky pokrájanú slaninu do chrumkava.

  • 3

    Slaninu vyberieme a do vypečenej masti pridáme na drobno nasekanú cibuľu, ktorú opečieme do zlato-hneda.

  • 4

    Keď je cibuľka hotová, panvicu odstavíme a primiešame k nej ocot a horčicu, čím vytvoríme zálievku.

  • 5

    Vo  veľkej sklenenej miske potom premiešame upečené zemiaky, slaninu, zálievku, čerstvo zomleté čierne korenie a nasekanú petržlenovú vňať.

  • 6

    Šalát podávame ešte teplý. Samotný alebo ako prílohu k dusenému mäsku.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept