© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Pomaly pečené hovädzie líčka

Jemne pikantné, mäkučké hovädzie mäsko vhodné na nedeľný obed i večeru vo všedný deň.

Pomaly pečené hovädzie líčkafotogalériaPomaly pečené hovädzie líčkaZdroj: iStockphoto
Príprava
15min
Úprava
400min
Porcie
0
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 1 kg
    hovädzie líčka
  • podľa chuti
    soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká paprika
  • 3 PL
    olej
  • 1 ks
    čili paprička
  • 2 PL
    paradajkové pyré
  • 1 KL
    cukor

Postup

  • 1

    Mäso umyjeme, osušíme a dobre nasolíme, okoreníme a potrieme paprikou.

  • 2

    Líčka vložíme ho do pekáča a bohato pokvapkáme olejom.

  • 3

    V miske vymiešame paradajkový pretlak s asi 2 deci vody, cukrom a posekanou čili papričkou. Touto zmesou podlejeme mäso.

  • 4

    Pekáč zakryjeme (pokrievkou al. alobalom), vložíme do rúry a až teraz ju zapneme na 130°C a necháme piecť/dusiť 5,5 hodiny.

  • 5

    Potom mäkké mäsko vytiahneme na pracovnú dosku a vidličkami ho potrháme na malé kúsky. Potrhané mäsko vrátime do pekáča, premiešame ich s výpekom a vrátime do rúry. Pečieme ešte asi 30 minút pri teplote zvýšenej na 200°C.

  • 6

    Podávame s dusenou ryžou a fazuľkou.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept