© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Domáca stracciatella zmrzlina

Jednu z najobľúbenejších zmrzlinových príchutí si poľahky vyčarujete sami doma.

Domáca stracciatella zmrzlinafotogalériaDomáca stracciatella zmrzlinaZdroj: iStockphoto
Príprava
15min
Úprava
0min
Porcie
0
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 150 g
    tmavá čokoláda (okolo 60% kakaa)
  • 500 ml
    smotana na šľahanie
  • 1 KL
    vanilkový extrakt (al. balíček vanilkový cukor)
  • 1 štipka
    soľ
  • 1 konzerva
    sladené kondenzované mlieko

Postup

  • 1

    Čokoládu nasekáme ostrým nožom na veľmi malé kúsky až omrvinky, presypeme do misky a uložíme do chladničky, aby sa neroztopila pri izbovej teplote.

  • 2

    Smotanu s vanilkou a štipkou soli vyšľaháme do tuhej šľahačky.

  • 3

    Kondenzované mlieko prelejeme do väčšej misky, zašľaháme doň asi tretinu šľahačky, aby sme ho trochu zriedili. Teraz sa nám bude zvyšok šľahačky ľahšie už len zľahka primiešavať.

  • 4

    Nakoniec primiešame kúsky čokolády a zmrzlinovú zmes nalejeme do misky (plastovej, sklenej. nerezovej).

  • 5

    Uzavrieme viečkom alebo preložíme fóliou (aby sa dotýkala zmrzliny) a uložíme do mrazničky na aspoň 6 hodín, ideálne cez noc. 

    Domáca stracciatella zmrzlinaDomáca stracciatella zmrzlinaZdroj: iStockphoto
Bon Appétit
Ohodnoťte recept