© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Domáca čučoriedková zmrzlina

Jednoducho, rýchlo a hlavne z poctivých ingrediencií!

Domáca čučoriedková zmrzlinafotogalériaDomáca čučoriedková zmrzlinaZdroj: iStockphoto
Príprava
30min
Úprava
5min
Porcie
0
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 250 g
    čučoriedky
  • 50 g
    kryštálový cukor
  • 1 PL
    voda
  • 500 ml
    smotana na šľahanie
  • 1 konzerva
    kondenzované mlieko

Postup

  • 1

    Umyté čučoriedky nasypeme do rajnice, pridáme cukor a lyžicu vody.

  • 2

    Všetko spolu privedieme k varu, povaríme 5 minút, odstavíme a ponorným mixérom rozmixujeme na pyré.  

  • 3

    Tekuté pyré prepasírujeme cez husté sitko do misky a necháme úplne vychladnúť.

  • 4

    Smotanu vyšľaháme do hustej šľahačky, prilejeme kondenzované mlieko a spoločne premiešame do krému (už nešľaháme).

  • 5

    Nakoniec do zmesi primiešame vychladnutý čučoriedkový sirup, premiešame a zmrzlinovú zmes nalejeme do misky (plastovej, sklenej. nerezovej).

  • 6

    Uzavrieme viečkom alebo preložíme fóliou (aby sa dotýkala zmrzliny) a uložíme do mrazničky na aspoň 6 hodín, ideálne cez noc. 

Bon Appétit
Ohodnoťte recept