© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Arašidové rezy s čokoládou a praclíkmi

Delikátne spojenie arašidového masla, čokolády a slaných praclíkov v nepečených rezoch.

Arašidové rezy s čokoládou a praclíkmi fotogalériaArašidové rezy s čokoládou a praclíkmi Zdroj: iStockphoto
Príprava
30min
Úprava
0min
Porcie
16
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 375 g
    arašidové maslo
  • 100 g
    maslo
  • 1 KL
    vanilkový extrakt
  • 250 g
    práškový cukor
Čokoládová poleva:
  • 200 g
    čokoláda
  • 4 PL
    maslo
Ešte potrebujeme:
  • 2 hrste
    mini praclíky

Postup

  • 1

    Arašidové maslo vymiešame vo väčšej miske so zmäknutým maslom a vanilkovým extraktom.

  • 2

    Potom postupne zapracúvame navážený práškový cukor.

  • 3

    Tuhú, lepkavú zmes navrstvíme do malého štvorcového plechu (20x20 cm), ktorý sme vymastili olejom a naň priložili papier na pečenie. Pomocou kuchynskej špachtle rovnomerne zarovnáme povrch arašidovej zmesi.

  • 4

    Nad vodným kúpeľom roztopíme čokoládu spolu s maslom a nalejeme ju na povrch arašidovej vrstvy. Do nestuhnutej čokolády nerovnomerne poukladáme malé praclíky a koláč uložíme do chladu na aspoň 6 ideálne 12 hodín.

  • 5

    Neskôr rezy vytiahneme z plechu pomocou papiera na pečenie a ostrým nožom krájame na malé štvorce.

    Arašidové rezy s čokoládou a praclíkmi Arašidové rezy s čokoládou a praclíkmi Zdroj: iStockphoto
Bon Appétit
Ohodnoťte recept