© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Slaninová omeleta so šampiňónmi

Raňajková klasika ozvláštnená rozmarínom a syrom.

Slaninová omeleta so šampiňónmifotogalériaSlaninová omeleta so šampiňónmiZdroj: iStockphoto
Príprava
10min
Úprava
10min
Porcie
1
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 1 PL
    olej
  • 1 PL
    maslo
  • 5 ks
    šampińóny
  • 4 plátky
    slanina
  • 3 ks
    vajce
  • 1 PL
    mlieko
  • 1 hrsť
    strúhaný syr (eidam, ementál, parmezán,...)
  • podľa chuti
    soľ, mleté čierne korenie, sušený rozmarín

Postup

  • 1

    Šampiňóny umyjeme, osušíme a pokrájame na plátky. Plátky slaniny prerežeme na polovice alebo tretiny (podľa dĺžky). Syr postrúhame na jemnom strúhadle.

  • 2

    Rúru rozohrejeme spolu s funkciou gril na 200°C.

  • 3

    Na veľkej panvici (vhodnej aj do rúry) rozohrejeme olej s maslom a pridáme plátky húb, soľ a korenie. Restujeme kým šampiňóny nepustia vodu, a kým sa voda neodparí.

  • 4

    Potom pridáme plátky slaniny a opekáme asi dve minútky.

  • 5

    Vajíčka rozhabarkujeme v miske spolu s mliekom, troškou soli, korenia a rozmarínu. Potom ich nalejeme do panvice, plameň stiahneme na minimum a opekáme cca 5 až 6 minút.

  • 6

    Vrch omelety posypeme strúhaným syrom a panvicu vložíme do vyhriatej rúry tesne pod gril na cca 3 minúty.

  • 7

    Podávame samotné alebo s čerstvým pečivom.

    Slaninová omeleta so šampiňónmiSlaninová omeleta so šampiňónmiZdroj: iStockphoto
Bon Appétit
Ohodnoťte recept