Šampiňóny umyjeme, osušíme a pokrájame na plátky. Plátky slaniny prerežeme na polovice alebo tretiny (podľa dĺžky). Syr postrúhame na jemnom strúhadle.
Slaninová omeleta so šampiňónmi
Raňajková klasika ozvláštnená rozmarínom a syrom.
POSLAŤ RECEPT NA MAIL
Url adresa receptu sa odošle na mail, ktorý zadáte. Ak ste prihlasený, je automaticky
predvyplnený Váš mail.
ZatvoriťIngrediencie
- 1 PLolej
- 1 PLmaslo
- 5 ksšampińóny
- 4 plátkyslanina
- 3 ksvajce
- 1 PLmlieko
- 1 hrsťstrúhaný syr (eidam, ementál, parmezán,...)
- podľa chutisoľ, mleté čierne korenie, sušený rozmarín
Postup
- 1
- 2
Rúru rozohrejeme spolu s funkciou gril na 200°C.
- 3
Na veľkej panvici (vhodnej aj do rúry) rozohrejeme olej s maslom a pridáme plátky húb, soľ a korenie. Restujeme kým šampiňóny nepustia vodu, a kým sa voda neodparí.
- 4
Potom pridáme plátky slaniny a opekáme asi dve minútky.
- 5
Vajíčka rozhabarkujeme v miske spolu s mliekom, troškou soli, korenia a rozmarínu. Potom ich nalejeme do panvice, plameň stiahneme na minimum a opekáme cca 5 až 6 minút.
- 6
Vrch omelety posypeme strúhaným syrom a panvicu vložíme do vyhriatej rúry tesne pod gril na cca 3 minúty.
- 7Slaninová omeleta so šampiňónmiZdroj: iStockphoto
Podávame samotné alebo s čerstvým pečivom.
Bon Appétit