© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Rebarborový koláč s mandľovou plnkou

Rýchly, krásny, delikátny...

Rebarborový koláč s mandľovou plnkoufotogalériaRebarborový koláč s mandľovou plnkouZdroj: iStockphoto
Príprava
15min
Úprava
30min
Porcie
10
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 1 balíček
    lístkové cesto
  • 1 KL
    maslo na vymastenie plechu
Mandľová plnka:
  • 3 ks
    vajce
  • 80 g
    kryštálový cukor
  • 50 g
    maslo
  • 80 g
    lúpané mandle
  • 1 PL
    amaretto
  • 2 PL
    hladká múka
Ešte potrebujeme:
  • 300 g
    rebarbora
  • 3 PL
    kryštálový cukor

Postup

  • 1

    Zo stoniek rebarbory odrežeme drevnaté konce a pomocou noža stiahneme šupku. Rebarboru nemusíme šúpať, ak je mladá a šupka nie je príliš hrubá. Stonky pokrájame na asi 10 centimetrové paličky. 

  • 2

    Rebarboru zasypeme  cukrom (3PL), aby sme vybalansovali jej kyslosť. Premiešame a necháme postáť.  

  • 3

    Lístkové cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu, ktorý sme vymastili maslom. Navinieme ho na valček a prenesieme na plech. Cesto pritlačíme na dno i boky plechu a dobre poprepichujeme vidličkou.

  • 4

    Mandle vložíme do kuchynského robota a pri maximálnej rýchlosti ich nasekáme na prach.

  • 5

    Z celých vajec, cukru, roztopeného masla, mandľovej múčky a likéru vyšľaháme tekutú plnku. Nakoniec do nej primiešame trochu múky a vylejeme ju na lístkové cesto.

  • 6

    Do plnky poukladáme cukrové paličky rebarbory tak, aby pokrývali celú plochu koláča.

  • 7

    Koláčik pečieme pri 180°C asi 30 minút.

    Rebarborový koláč s mandľovou plnkouRebarborový koláč s mandľovou plnkouZdroj: iStockphoto
Bon Appétit
Ohodnoťte recept