© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Pečený ružičkový kel s bryndzou

Skvelá príloha či samostatné jedlo. Bryndza, cesnak a smotana skvele kontrujú chrmkavým kelovým ružičkám.

Pečený ružičkový kel s bryndzoufotogalériaPečený ružičkový kel s bryndzouZdroj: iStockphoto
Príprava
10min
Úprava
20min
Porcie
2
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 500 g
    čerstvý ružičkový kel
  • 2 PL
    maslo
  • 100 g
    bryndza
  • 1 téglik
    kyslá smotana
  • 2 strúčiky
    cesnak
  • 1 štipka
    mleté čierne korenie
  • trochu
    maslo na vymastenie zapekacej misky

Postup

  • 1

    Rúru rozohrejeme na 180°C a dáme variť vodu do kanvice.

  • 2

    Z ružičiek kelu odrežeme tvrdé konce, umyjeme ho a sparíme horúcou vodou.

  • 3

    Zapekaciu misku vymastíme maslom a nasypeme do nej horúci kel, na ktorom necháme rozpustiť maslo (2 PL).

  • 4

    V miske spolu vymiešame bryndzu, smotanu, štipku čierne ho korenia a pretlačený cesnak.  

  • 5

    Zmesou prelejem ružičkový kel a spolu upečieme v rúre do zlato-hneda – približne 20 až 25 minút.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept