© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Jahodový tvarožník

Milý, malý koláčik plný chuti!

Jahodový tvarožník fotogalériaJahodový tvarožník Zdroj: iStockphoto
Príprava
15min
Úprava
40min
Porcie
8
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 3 ks
    vajce
  • 80 g
    kryštálový cukor
  • 250 g
    jemný tvaroh
  • 50 g
    hladká múka
  • 1 KL
    kypriaci prášok
  • 1 štipka
    soľ
  • 100 g
    väčšie jahody
  • 1 balíček
    vanilkový cukor
  • trochu
    maslo na vymastenie formy
  • trochu
    hladká múka na vysypanie formy

Postup

  • 1

    Žĺtky oddelíme od bielkov a z bielkov a polovice cukru (40 g) vyšľaháme tuhý sneh.

  • 2

    K žitkom pridáme zvyšný cukor a spolu tvarohom dobre vyšľaháme.

  • 3

    Potom to tvarohovej zmesi preosejeme naváženú muku s kypriacim práškom a soľou. Zľahka zapracujeme.

  • 4

    Nakoniec po častiach primiešame sneh a cesto premiestnime do koláčovej formy, ktorú sme vymastili maslom a vysypali múkou. Formu jemne pobúchame o pracovnú dosku, aby sme sa zbalili bubliniek.

  • 5

    Väčšie jahody umyjeme, prepolíme a v miske zasypeme vanilkovým cukrom. Pomiešame. Polovice jahôd poukladáme na vrch cesta rezom nahor.

  • 6

    Koláčik pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 35 a 40 minút

    Jahodový tvarožník Jahodový tvarožník Zdroj: iStockphoto
Bon Appétit
Ohodnoťte recept