© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Nakladané reďkovky

Tiež vás hnevajú zvädnuté reďkovky? Naložte ich do sladko-kyslého nálevu a užívajte si ich týždne krásne chrumkavé.

Nakladané reďkovkyfotogalériaNakladané reďkovkyZdroj: iStockphoto
Príprava
10min
Úprava
2min
Porcie
0
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 15 ks
    väčšie reďkovky
  • 5 strúčikov
    cesnak
Nálev:
  • 1 liter
    voda
  • 1 KL
    soľ
  • 10 ks
    celé čierne korenie
  • 3 PL
    kryštálový cukor
  • 200 ml
    ocot

Postup

  • 1

    Vodu, ocot, cukor, soľ a korenie privedieme k varu a krátko povaríme (1-2 minúty). Odstavíme a necháme vychladnúť.  

  • 2

    Reďkovky dobre umyjeme a podľa preferencií nakrájame na polovice, štvrtiny alebo plátky.

  • 3

    Cesnak olúpeme.

  • 4

    Do pohárov ukladáme striedavo reďkovky a strúčiky cesnaku.

  • 5

    Všetko prelejeme vychladnutým nálevom, uzavrieme a skladujeme v chladničke až 30 dní. Ale tak dlho vám určite neostanú. ;)  

Bon Appétit
Ohodnoťte recept