© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

15 minútová ramen polievka

Ak máte chuť na japonský ramen práve teraz, vyhnite sa dlhému vyváraniu a pripravte si túto skrátenú, ale chutnú verziu.

15 minútová ramen polievkafotogaléria15 minútová ramen polievkaZdroj: iStockphoto
Príprava
5min
Úprava
15min
Porcie
2
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 1 PL
    repkový olej
  • 2 strúčiky
    cesnak
  • 4 ks
    jarná cibuľka
  • 1 KL
    čerstvý zázvor (strúhaný)
  • 1 liter
    kurací vývar (bujón)
  • 0.5 litra
    hovädzí vývar (bujón)
  • 1 PL
    sójová omáčka
  • 1 PL
    rybacia omáčka
  • 2 ks
    vajce
  • 1 balíček
    ryžové rezance

Postup

  • 1

    Na dne väčšieho hrnca rozpálime olej a pridáme nasekaný cesnak, na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku a trochu strúhaného zázvoru. Minútku - dve restujeme.

  • 2

    Všetko zalejeme kuracím a hovädzím vývarom, pridáme rybaciu a sójovú omáčku a privedieme k varu.

  • 3

    Keď sa polievka začne variť, ochutnáme ju. Ak sa nám kombinácia vývarov a omáčok zdá príliš slaná pridáme cca 2 dcl vody.

  • 4

    Do vriacej polievky rozklepneme vajíčka a po cca 5 minútach ich vytiahneme pomocou dierkovanej naberačky.

  • 5

    Potom priamo v polievke povaríme ryžové rezance (po dobu uvedenú na obale).

  • 6

    Do väčších misiek potom servírujeme rezance, a vajce, ktoré zalejeme vývarom. Môžeme dozdobiť nasekanou jarnou cibuľkou.  

Bon Appétit
Ohodnoťte recept