© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Raňajková pohánková kaša

Začnite deň s pohánkou na sladko a hodiny čerpajte energiu z chutných raňajok.

Raňajková pohánková kaša fotogalériaRaňajková pohánková kaša Zdroj: iStockphoto
Príprava
20min
Úprava
5min
Porcie
1
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 100 g
    pohánka
  • 150 ml
    mlieko
  • 1 štipka
    soľ
  • 1 PL
    med
  • 1 PL
    maslo
  • podľa chuti
    ovocie, oriešky, jogurt

Postup

  • 1

    Do rajnice nalejeme mlieko, pridáme štipku soli, lyžicu medu a všetko privedieme k varu.

  • 2

    Keď sa mlieko začne variť, prisypeme pohánku a za stáleho miešania na miernom ohni povaríme cca 5 minút.

  • 3

    Rajnicu stiahneme z ohňa, zakryjeme pokrievkou a necháme postáť 20 minút.

  • 4

    Hotovú kašu môžeme zjemniť maslom a podávať samotnú alebo s ovocím, jogurtom či orieškami.

  • 5

    My sme zvolili kivi, lieskovce a grécky jogurt.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept