© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Ľadové kokosové rezy

Hrnčekové spojenie čokoládového cesta s mliečnym kokosovým krémom. Jednoducho famózny koláčik, ktorý si zamilujete. 

Ľadové kokosové rezyfotogalériaĽadové kokosové rezyZdroj: iStockphoto
Príprava
30min
Úprava
30min
Porcie
12
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Cesto:
  • 3 ks
    vajce
  • 2 hrnčeky
    hladká múka
  • 1 hrnček
    granko
  • 0.5 hrnčeka
    olej
  • 0.5 hrnčeka
    mlieko
  • 1 PL
    kakao
  • 1 PL
    trstinový cukor
  • 1 balíček
    vanilkový cukor
  • 1 balíček
    prášok do pečiva
Krém:
  • 2 balíčky
    kokosový puding
  • 800 ml
    mlieko plnotučné
  • 1 téglik
    kyslá smotana
  • 100 g
    maslo
  • 50 g
    práškový cukor
  • 50 g
    kokos strúhaný
  • 50 g
    biela čokoláda

Postup

  • 1

    Vajíčka vymiešame s trstinovým a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme hrnček granka a miešame. Keď sa granko úplne rozpustí, pridáme kakao. Ďalej prilejeme olej a mlieko. Na záver pridáme preosiatu hladkú múku a prášok do pečiva. Cesto vylejeme do vymastenej formy a pečieme pri 180°C približne 30 minút. 

  • 2

    Kým sa cesto pečie, pripravíme si krém. Kokosový prášok rozmiešame v 300ml mlieka a zvyšné dáme variť. Keď mlieko zovrie, vlejeme rozmiešaný prášok a varíme do zhustnutia. Pripravený puding dáme bokom vychladnúť, pričom ho občas premiešame aby sa nevytvorila na povrchu kožka. 

  • 3

    V miske vymiešame zmäknuté maslo s práškovým cukrom a pridáme strúhaný kokos. Keď už máme puding vychladnutý, začneme do neho po lyžiciach vmiešavať pripravenú hmotu. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a vychladnutú pridáme do krému. Na záver do krému primiešame po lyžiciach kyslú smotanu. 

  • 4

    Vychladnutý korpus prerežeme na dve rovnaké časti. Krém rozdelíme tiež na dve časti a jednu rovnomerne nanesieme na spodnú časť korpusu. Druhú polovicu korpusu uložíme na vrch a rozotrieme naň zvyšný krém. 

    Náš tip

    Ak chcete mať korpus vláčnejší, po vytiahnutí z rúry ho ešte teplý potrite džemom alebo polejte horúcim espresom.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept