© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Penne na cesnakovom masle so šampiňónmi

Spojenie cestovín a šampiňónov je veľmi obľúbená kombinácia. Bonusom je jednoduchá príprava, vďaka ktorej si pochutnáte už za 20 minút. 

Penne na cesnakovom masle so šampiňónmifotogalériaPenne na cesnakovom masle so šampiňónmiZdroj: iStockphoto
Príprava
10min
Úprava
20min
Porcie
2
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 400 g
    penne (cestoviny)
  • 300 g
    šampińóny
  • 100 ml
    biele víno
  • 1 PL
    olej
  • 0.5 KL
    čierne korenie mlete
  • 1 KL
    soľ
  • 120 g
    maslo
  • 4 strúčiky
    cesnak
  • 1 hrsť
    petržlenová vňať

Postup

  • 1

    Cestoviny penne uvaríme v osolenej vode al dente. 

  • 2

    Na panvici si zohrejeme olej a prudko opražíme 2 strúčiky cesnaku, ktorý sme si pokrájali na malé kúsky.

  • 3

    Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny, rovnako nakrájané ďalšie dva strúčiky cesnaku a chvíľku restujeme.

  • 4

    Pridáme soľ, korenie, podlejeme vínom a vložíme aj polovicu masla.

  • 5

    Po cca 7 minútach pridáme cestoviny, dobre premiešame a pridáme zvyšok masla.

  • 6

    Takto restujeme ešte 3 minúty a do hotových cestovín pridáme na drobno nakrájanú vňať a môžeme servírovať.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept