© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Zapekané cestoviny s karfiolom a šampiňónmi

I z mála surovín dokážete vykúzliť fantastický kulinársky zážitok. 

Zapekané cestoviny s karfiolom a šampiňónmifotogalériaZapekané cestoviny s karfiolom a šampiňónmiZdroj: iStockphoto
Príprava
10min
Úprava
35min
Porcie
2
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 300 g
    cestoviny
  • 0.5 ks
    karfiol
  • 100 g
    šampińóny
  • 1 strúčik
    cesnak
  • 250 g
    smotana na šľahanie
  • 100 ml
    mlieko
  • 1 PL
    olej
  • 1 PL
    maslo
  • podľa chuti
    soľ, mleté čierne korenie
  • 1 štipka
    muškátový oriešok
  • 150 g
    tvrdý syr

Postup

  • 1

    Karfiol umyjeme a rozdelíme ho na malé ružičky.

  • 2

    Na panvici si rozohrejeme olej. Prudko opražíme nakrájaný cesnak a šampiňóny. Pridáme ružičky karfiolu a zalejeme smotanou zriedenou mliekom. Premiešame a dochutíme soľou, korením a štipkou muškátového orieška a stiahneme z ohňa.

  • 3

    Cestoviny uvarené  al dente dáme do zapekacej misy, ktorú sme si vymastili maslom.

  • 4

    Všetko zalejeme pripravenou omáčkou, zasypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 180°C približne na 25 minút.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept