© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Zemiakový šalát so slaninkou a horčicovým dresingom

Rýchly, chutný a užasne aromatický zemiakový šalát, ktorý poteší ako príloha, ale tiež príjemne prekvapí ako samostatný chod.

Zemiakový šalát so slaninkou a horčicovým dresingomfotogalériaZemiakový šalát so slaninkou a horčicovým dresingomZdroj: iStockphoto
Príprava
10min
Úprava
20min
Porcie
4
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 10 ks
    menšie skoré zemiaky
  • 150 g
    oravská slanina
  • 1 PL
    olej
  • 2 hrste
    petržlenová vňať
Horčicový dresing:
  • 2 PL
    plnotučná horčica
  • 2 PL
    extra panenský olivový olej
  • 1 KL
    ocot
  • 1 KL
    kryštálový cukor
  • podľa chuti
    soľ, mleté čierne korenie

Postup

  • 1

    Umyté zemiaky dáme variť spolu so šupkou do osolenej vody a uvaríme ich do mäkka. Scedíme a necháme vychladnúť.

  • 2

    Medzitým si na oleji upražíme na kocky pokrájanú slaninku a nadrobno posekáme petržlenovú vňať.

  • 3

    Dresing vyšľaháme z horčice, oleja, octu a cukru. Dochutíme soľou a korením.

  • 4

    Zemiaky poprekrajujeme na polovice alebo štvrtiny (s ohľadom na ich veľkosť), pomastíme výpekom a slaninkou, dresing a všetko spolu premiešame.

  • 5

    Nakoniec zamiešame aj naseknú petržlenovú vňať.

  • 6

    Šalát chutí vynikajúco aj vlažný, avšak bude ešte lepší, ak ho dáme vychladiť.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept