© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Karfiolové placky

Placky nemusia byť len zo zemiakov. Vyskúšajte túto chrumkavú zeleninovú variantu. 

Karfiolové placky fotogalériaKarfiolové placky Zdroj: iStockphoto
Príprava
15min
Úprava
10min
Porcie
12
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 1 ks
    karfiol
  • 2 ks
    mrkva
  • 2 ks
    vajce
  • 2 strúčiky
    cesnak
  • 1 ks
    cibuľka jarná
  • 2 PL
    strúhanka
  • podľa chuti
    soľ, mleté čierne korenie, majorán
  • 1 hrsť
    kôpor alebo petržlenová vňať
  • trochu
    olej na vysmážanie

Postup

  • 1

    Karfiol očistíme a uvaríme v osolenej vode. 

  • 2

    Do väčšej misky si nastrúhame predvarený karfiol a mrkvu. 

  • 3

    Pridáme vajíčka, strúhanku, nakrájanú cibuľku, prelisovaný cesnak a všetko okoreníme a osolíme. Ak je zmes riedka, pridáme viac strúhanky.

  • 4

    Nakoniec prisypeme ešte posekaný kôpor alebo petržlenovú vňať.

  • 5

    Na panvici rozpálime olej a smažíme placky do zlatista z oboch strán. 

    Náš tip

    K plackám si môžete pripraviť aj jednoduchý cesnakový dresing.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept