© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Domáci jablkový mušt (bez drviča a lisu)

Pohár sviežeho, vychladeného jablkového muštu bez pridaného cukru je presne to, čo si naše zdravie na jeseň žiada.

Domáci jablkový muštfotogalériaDomáci jablkový muštZdroj: iStockphoto
Príprava
20min
Úprava
15min
Porcie
0
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 2 kg
    jablká

Postup

  • 1

    Jablká dobre umyjeme, zbavíme jadrovníka a pokrájame na štvrtiny, ktoré ukladáme do veľkej misky s ľadovou vodou (aby nezhnedli).

  • 2

    Jablká môžeme postrúhať ručne, ale ideálnejšie bude, ak použijeme kuchynský robot pre urýchlenie procesu a zabránenie oxidácii.   

  • 3

    Postrúhané jabĺčka navrstvíme do veľkého sitka (nad misou), ktoré sme preložili plátnom (gázou) tak, aby dostatočne prevísalo cez okraje.

  • 4

    Jablká silne pritláčame, aby sme z nich vytlačili čo najviac šťavy. Keď už nestačí stláčanie v sitku, zvinieme plátno do batôžku, ktorý utiahneme a otáčaním vyžmýkame aj zvyšok šťavy z jabĺk.

  • 5

    Šťavu prelejeme do čistých fliaš (cca 1 cm pod okraj), uzavrieme a sterilizujeme pri teplote 80°C 15 minút.  

  • 6

    Odložíme na tmavé a chladnejšie miesto.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept