V miske zmiešame naváženú múku s kypriacim práškom, sódou, cukrom a škoricou.
Vláčne hruškové mafiny
Vďaka kyslej smotane a zrelým hruškám upečiete tie najvláčnejšie mafiny.
POSLAŤ RECEPT NA MAIL
Url adresa receptu sa odošle na mail, ktorý zadáte. Ak ste prihlasený, je automaticky
predvyplnený Váš mail.
ZatvoriťIngrediencie
- 250 ghladká múka
- 1 balíčekkypriaci prášok
- 1 KLjedlá sóda
- 150 gpráškový cukor
- 1 KLškorica
- 80 mlolej
- 2 ksvajce
- 2 PLkyslá smotana
- 4 kszrelé hrušky
Postup
- 1
- 2
V inej väčšej miske spolu vyšľaháme vajíčka s olejom a pridáme kyslou smotanou.
- 3
Sypké suroviny presypeme k vajíčkovej zmesi a zľahka spojíme obe položky do jemného cesta.
- 4
Nakoniec jemne primiešame ošúpané, na kocky pokrájané hrušky a zmes rozložíme medzi 12 papierových košíčkov, ktorými sme vystlali plech na mafiny.
- 5
Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C zhruba 20 až 25 minút.
Bon Appétit