Zemiaky umyjeme (nešúpeme), pokrájame na menšie kocky a navrstvíme na plech.
Pečené zemiaky na hubách a víne
Jednoduchá a fantastická rýchlovka bez mäsa, ktorá prevonia celú kuchyňu.
Ingrediencie
- 1 kgzemiaky
- 2 PLrastlinný olej
- 1 KLsoľ
- podľa chutirasca, mleté čierne korenie, mletá paprika
- 2 PLrastlinný olej
- 1 ksveľka cibuľa
- 300 ghuby (dubáky, kozáky, kuriatka, šampiňóny, ...)
- 4 strúčikycesnak
- podľa chutisoľ, rasca, mleté čierne korenie
- 1 dlbiele víno
Postup
- 1
- 2
Pokvapkáme olejom a pridáme soľ a koreniny podľa chuti.
- 3
Všetko spolu premiešame a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 30 minút.
- 4
Medzitým si pripravíme huby: na rozpálenej panvici zahrejeme olej a pridáme na plátky nasekanú cibuľku, ktorú orestujeme do sklovita.
- 5
Pridáme umyté a na väčšie kúsky pokrájané huby, celé strúčiky cesnaku, rascu, čierne korenie a soľ.
- 6
2 minútky orestujeme a stiahneme z plameňa.
- 7
Po 30 minútach vytiahneme zemiaky z rúry, nasypeme k nim restované huby, premiešame, podlejeme vínom a vrátime naspäť do rúry na 15 až 20 minút.
- 8
Podávame s čerstvým šalátom alebo ešte lepšie s nakladanou zeleninou.