© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Marhuľová bábovka

Klasika v pečení, ktorá nikdy nesklame. Tentokrát s použitím sezónnych marhúľ.

Marhuľová bábovkafotogalériaMarhuľová bábovkaZdroj: iStockphoto
Príprava
20min
Úprava
60min
Porcie
8
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 1 ks
    banán
  • 500 g
    marhule
  • 220 g
    hladká múka
  • 100 g
    kryštálový cukor
  • 2 ČL
    prášok do pečiva
  • 1 ČL
    vanilkový extrakt
  • 1 ČL
    mletá škorica
  • 1 ks
    veľké vajce
  •  
    práškový cukor na posypanie
  •  
    maslo na vymastenie a múka na vysypanie formy

Postup

  • 1

    Marhule dáme na 30 sekúnd do vriacej vody. Po 30 sekundách ich vyberieme a vložíme do ľadovej vody. Potom marhule ošúpeme, zbavíme kôstok a rozmixujeme. 

  • 2

    Banán ošúpeme, dáme do misy a vidličkou popučíme. 

  • 3

    Pridáme mahuľové pyré a vajce. Premiešame. 

  • 4

    Primiešame aj cukor, prášok do pečiva, mletú škoricu a vanilkový extrakt.

  • 5

    Nakoniec pridáme múku a všetko spolu ešte raz dobre premiešame. 

  • 6

    Pripravené cesto vylejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 50 až 60 minút.

  • 7

    Upečenú bábovku vyberieme z rúry a ešte 10 minút necháme vo forme chladnúť. Následne bábovku vyklopíme na mriežku. pred podávaním môžeme ešte posypať práškovým cukrom.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept