Marhule dáme na 30 sekúnd do vriacej vody. Po 30 sekundách ich vyberieme a vložíme do ľadovej vody. Potom marhule ošúpeme, zbavíme kôstok a rozmixujeme.
Marhuľová bábovka
Klasika v pečení, ktorá nikdy nesklame. Tentokrát s použitím sezónnych marhúľ.
POSLAŤ RECEPT NA MAIL
Url adresa receptu sa odošle na mail, ktorý zadáte. Ak ste prihlasený, je automaticky
predvyplnený Váš mail.
ZatvoriťIngrediencie
- 1 ksbanán
- 500 gmarhule
- 220 ghladká múka
- 100 gkryštálový cukor
- 2 ČLprášok do pečiva
- 1 ČLvanilkový extrakt
- 1 ČLmletá škorica
- 1 ksveľké vajce
- práškový cukor na posypanie
- maslo na vymastenie a múka na vysypanie formy
Postup
- 1
- 2
Banán ošúpeme, dáme do misy a vidličkou popučíme.
- 3
Pridáme mahuľové pyré a vajce. Premiešame.
- 4
Primiešame aj cukor, prášok do pečiva, mletú škoricu a vanilkový extrakt.
- 5
Nakoniec pridáme múku a všetko spolu ešte raz dobre premiešame.
- 6
Pripravené cesto vylejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 50 až 60 minút.
- 7
Upečenú bábovku vyberieme z rúry a ešte 10 minút necháme vo forme chladnúť. Následne bábovku vyklopíme na mriežku. pred podávaním môžeme ešte posypať práškovým cukrom.
Bon Appétit