Maliny umyjeme dáme do hrnca a pridáme kryštálový cukor. Zahrejeme a krátko povaríme. Miešame, aby sa nám cukor rozpustil. Potom odstavíme a necháme vychladnúť.
Rýchly malinový dezert v pohári
Kyslasté maliny korunované lahodným krémom prevoňaným citrónovou kôrou. Úžasne chutný pohárový dezert pripravený za 15 minút.
POSLAŤ RECEPT NA MAIL
Url adresa receptu sa odošle na mail, ktorý zadáte. Ak ste prihlasený, je automaticky
predvyplnený Váš mail.
ZatvoriťIngrediencie
- 600 gmaliny
- 4 PLkryštálový cukor
- 250 mlsmotana na šľahanie
- 125 gMascarpone
- 125 gjemný tvaroh
- citrónová kôra
- 2 balíčkyvanilkový cukor
- 1 PLpráškový cukor
- maliny a mäta na ozdobu
Postup
- 1
- 2
Mascarpone premiešame s tvarohom, práškovým cukrom a troškou citrónovej kôry.
- 3
Smotanu na šľahanie vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Následne ju zľahka primiešame do tvarohovo-mascarponovej zmesi.
- 4
Pripravíme si dezertné poháre, do ktorých rozdelíme maliny a na ne nanesieme krém. Môžeme ozdobiť čerstvými malinami a mätou.
Náš tip
Dezert bude ešte lahodnejší, ak ho pred podávaním dáte na 2 hodiny odležať do chladničky.
Bon Appétit