© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Špagety alla Genovese

Základom pre krásne zelené cestoviny z janovského regiónu je chutné bazalkové pesto. Zdravé a aromatické špagety budú na stole do 15 minút.   

Špagety alla GenovesefotogalériaŠpagety alla GenoveseZdroj: iStockphoto
Príprava
5min
Úprava
10min
Porcie
0
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 500 g
    špagety alebo iné cestoviny
Pesto:
  • 125 g
    extra panenský olivový olej
  • 2 strúčiky
    cesnak
  • 100 g
    lístky bazalky
  • 130 g
    kešu alebo píniové oriešky
  • 100 g
    strúhaný parmezán
  • podľa chuti
    soľ, mleté čierne korenie

Postup

  • 1

    Cestoviny vložíme do osolenej vriacej vody a kým sa varia pripravíme si pesto.

  • 2

    Do kuchynského robota alebo mixéra nalejeme navážený olej a pridáme jeden strúčik cesnaku pre jemnú cesnakovú chuť arómu, alebo dva strúčiky, ak chceme silnejší cesnakový nádych.

  • 3

    Olej a cesnak spolu rozmixujeme a pridáme lístky bazalky. A opäť rozmixujeme, až kým bazalka nebude úplne rozdrvená a nevznikne nám polotekutá pasta.

  • 4

    Pridáme oriešky a vymixujeme tuhšiu pastu, do ktorej nakoniec primiešame korenie, trochu soli a parmezán. Opäť krátko zmixujeme.

  • 5

    Do šálky si naberieme vriacu vodu z cestovín, zvyšok scedíme a cestoviny navrstvíme do väčšej misy alebo naspäť do hrnca, v ktorom sa varili.

  • 6

    Pridáme pesto, vymiešame a podľa potreby dolejeme vodou z cestovín, aby sa všetky dobre obalili v peste.

  • 7

    Špagety alla Genovese rozdelíme na taniere a dozdobíme lístkami bazalky, píniovým orieškami a na hrubo zomletým čiernym korením.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept