Cestoviny vložíme do osolenej vriacej vody a kým sa varia pripravíme si pesto.
Špagety alla Genovese
Základom pre krásne zelené cestoviny z janovského regiónu je chutné bazalkové pesto. Zdravé a aromatické špagety budú na stole do 15 minút.
Ingrediencie
- 500 gšpagety alebo iné cestoviny
- 125 gextra panenský olivový olej
- 2 strúčikycesnak
- 100 glístky bazalky
- 130 gkešu alebo píniové oriešky
- 100 gstrúhaný parmezán
- podľa chutisoľ, mleté čierne korenie
Postup
- 1
- 2
Do kuchynského robota alebo mixéra nalejeme navážený olej a pridáme jeden strúčik cesnaku pre jemnú cesnakovú chuť arómu, alebo dva strúčiky, ak chceme silnejší cesnakový nádych.
- 3
Olej a cesnak spolu rozmixujeme a pridáme lístky bazalky. A opäť rozmixujeme, až kým bazalka nebude úplne rozdrvená a nevznikne nám polotekutá pasta.
- 4
Pridáme oriešky a vymixujeme tuhšiu pastu, do ktorej nakoniec primiešame korenie, trochu soli a parmezán. Opäť krátko zmixujeme.
- 5
Do šálky si naberieme vriacu vodu z cestovín, zvyšok scedíme a cestoviny navrstvíme do väčšej misy alebo naspäť do hrnca, v ktorom sa varili.
- 6
Pridáme pesto, vymiešame a podľa potreby dolejeme vodou z cestovín, aby sa všetky dobre obalili v peste.
- 7
Špagety alla Genovese rozdelíme na taniere a dozdobíme lístkami bazalky, píniovým orieškami a na hrubo zomletým čiernym korením.