Plnka: V miske si prešľaháme krémový smotanový syr, pridáme zmäknuté maslo a vanilkový extrakt a spolu opäť dobre prešľaháme. Potom pridáme vajíčko a prešľaháme. Nakoniec primiešame cukor.
Krémový syr, maslo a vajíčko by mali mať izbovú teplotu.
Bábovka jednoducho nikdy nesklame. Tentokrát si tento chutný koláčik pripravíme aj s prekvapením vo vnútri...
Plnka: V miske si prešľaháme krémový smotanový syr, pridáme zmäknuté maslo a vanilkový extrakt a spolu opäť dobre prešľaháme. Potom pridáme vajíčko a prešľaháme. Nakoniec primiešame cukor.
Krémový syr, maslo a vajíčko by mali mať izbovú teplotu.
Jahody si umyjeme, odstopkujeme a pokrájame na menšie kúsky.
Cesto: Mlieko si zmiešame s vínnym octom a necháme odležať cca 10 minút.
Múku spolu s práškom do pečiva, sódou bikarbónou, kakaom, instantnou kávou a soľou si preosejeme do misky. Pridáme kryštálový a vanilkový cukor a dobre premiešame.
Primiešame zmäknuté maslo a následne za stáleho miešania aj po jednom vajíčka.
Nakoniec po častiach primiešame mlieko a vypracujeme jednoliate cesto.
Bábovkovú formu si vymažeme maslom a rúru vyhrejeme na 180 °C.
Polovicu cesta nanesieme do bábovkovej formy. Na cesto do stredu nanesieme plnku - môžeme na to použiť cukrárske vrecko. Plnku posypeme pokrájanými jahodami. Nakoniec nanesieme zvyšok cesta.
Bábovkovú formu naplnenú cestom môžeme zakryť alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre cca 60 minút.
Či je bábovka už upečená zistíme tak, že do nej zapichneme spajdľu. Ak ju vytiahneme čistú - bábovka je upečená. Ak sa na špajdľu cesto nalepí - necháme ešte dopiecť.
Upečenú bábovku necháme vychladnúť, vyklopíme z formy a posypeme práškovým cukrom. Nakrájame a môžeme podávať.