© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Kakaová bábovka plnená vanilkovým krémom a jahodami

Bábovka jednoducho nikdy nesklame. Tentokrát si tento chutný koláčik pripravíme aj s prekvapením vo vnútri...

Čokoládová bábovka plnená vanilkovým krémom a jahodamifotogalériaČokoládová bábovka plnená vanilkovým krémom a jahodamiZdroj: iStockphoto
Príprava
40min
Úprava
60min
Porcie
12
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Cesto:
  • 320 g
    hladká múka
  • 1.25 ČL
    prášok do pečiva
  • 1 ČL
    sóda bikarbóna
  • 1 ČL
    instantná káva
  • 4 PL
    kakao
  • 0.5 ČL
    soľ
  • 250 g
    kryštálový cukor
  • 1 balíček
    vanilkový cukor
  • 3 ks
    vajce
  • 120 g
    zmäknuté maslo
  • 250 ml
    mlieko
  • 1 PL
    vínny ocot
Plnka:
  • 250 g
    krémový smotanový syr (philadelphia, mascarpone...)
  • 30 g
    maslo
  • 1 ČL
    vanilkový extrakt
  • 1 ks
    vajce
  • 70 g
    kryštálový cukor
  •  
    jahody
Okrem toho:
práškový cukor

Postup

  • 1

    Plnka: V miske si prešľaháme krémový smotanový syr, pridáme zmäknuté maslo a vanilkový extrakt a spolu opäť dobre prešľaháme. Potom pridáme vajíčko a prešľaháme. Nakoniec primiešame cukor. 

    Krémový syr, maslo a vajíčko by mali mať izbovú teplotu.

  • 2

    Jahody si umyjeme, odstopkujeme a pokrájame na menšie kúsky.

  • 3

    Cesto: Mlieko si zmiešame s vínnym octom a necháme odležať cca 10 minút.

  • 4

    Múku spolu s práškom do pečiva, sódou bikarbónou, kakaom, instantnou kávou a soľou si preosejeme do misky. Pridáme kryštálový a vanilkový cukor a dobre premiešame.  

  • 5

    Primiešame zmäknuté maslo a následne za stáleho miešania aj po jednom vajíčka. 

  • 6

    Nakoniec po častiach primiešame mlieko a vypracujeme jednoliate cesto.

  • 7

    Bábovkovú formu si vymažeme maslom a rúru vyhrejeme na 180 °C.

  • 8

    Polovicu cesta nanesieme do bábovkovej formy. Na cesto do stredu nanesieme plnku - môžeme na to použiť cukrárske vrecko. Plnku posypeme pokrájanými jahodami. Nakoniec nanesieme zvyšok cesta. 

  • 9

    Bábovkovú formu naplnenú cestom môžeme zakryť alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre cca 60 minút.

    Či je bábovka už upečená zistíme tak, že do nej zapichneme spajdľu. Ak ju vytiahneme čistú - bábovka je upečená. Ak sa na špajdľu cesto nalepí - necháme ešte dopiecť. 

  • 10

    Upečenú bábovku necháme vychladnúť, vyklopíme z formy a posypeme práškovým cukrom. Nakrájame a môžeme podávať.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept