© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Zapekané palacinky s bryndzou

Vďačné, chutné a poctivé slovenské jedlo, ktoré delikátne využíva náš kulinársky poklad – bryndzu.

Zapekané palacinky s bryndzoufotogalériaZapekané palacinky s bryndzouZdroj: iStockphoto
Príprava
20min
Úprava
20min
Porcie
4
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 300 g
    bryndza
  • 2 ks
    menšia cibuľa
  • 250 ml
    kyslá smotana
  • 250 ml
    maslo
  • 1 ks
    vajce
  • 100 g
    tvrdý syr
  • podľa chuti
    soľ, mleté čierne korenie
  • 10 ks
    palacinky bez cukru

Postup

  • 1

    Ako prvé si pripravíme palacinky.

    Overený recept na skvelé hrnčekové palacinky.

  • 2

    Potom si v miske vymiešame bryndzovú plnku tak, že spojíme bryndzu, nasekanú cibuľku a zhruba polovicu kyslej smotany (100 ml). Dochutíme mletým čiernym korením.

  • 3

    Palacinky potrieme plnkou a stočíme do roličiek.

  • 4

    Palacinkové rolky uložíme do maslom (1 PL) vymasteného pekáčika.

  • 5

    Zo zvyšnej smotany, roztopeného masla (2PL), celého vajíčka a postrúhaného syru vymiešame zálievku. Ak je moc hustá zriedime ju trochou mlieka. Osolíme a okoreníme.

  • 6

    Zálievkou prelejeme palacinky a všetko spolu upečieme do zlatohneda v rúre vyhriatej na 180 °C.

  • 7

    Podávame samotné alebo s čerstvým zeleninovým šalátom.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept