© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Jarné mafiny so špenátom a bryndzou

Krásne zlatohnedé mafinky v sebe ukrývajú čerstvé lístky špenátu a voňavú bryndzu. Neodolateľná kombinácia.

Jarné mafiny so špenátom a bryndzoufotogalériaJarné mafiny so špenátom a bryndzouZdroj: iStockphoto
Príprava
10min
Úprava
25min
Porcie
12
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 2 ks
    vajce
  • 0.75 hrnčeka
    plnotučné mlieko
  • 0.75 hrnčeka
    biely jogurt
  • 2 PL
    maslo
  • 125 g
    bryndza
  • 140 g
    čerstvý špenát
  • 3 strúčiky
    cesnak
  • 1 štipka
    soľ
  • 0.5 KL
    mleté čierne korenie
  • 1 štipka
    muškátový oriešok
  • 1.5 hrnček
    hladká múka
  • 1 KL
    kypriaci prášok

Postup

  • 1

    Špenátové listy umyjeme, osušíme a nahrubo posekáme.

  • 2

    Vajcia rozbijeme do misky a spolu s mliekom, roztopeným maslom a jogurtom ich vyšľaháme.

  • 3

    Pridáme rozdrobenú bryndzu, nasekaný špenát, pretlačený cesnak a spolu dobre premiešame.

  • 4

    Okoreníme čerstvo nastrúhaným muškátovým orieškom, čiernym korením a štipkou soli (bryndza je slaná).

  • 5

    Nakoniec zľahka primiešame múku premiešanú s kypriacim práškom.

  • 6

    Cesto ukladáme do vymasteného a vysypaného mafinového plechu alebo do papierových košíčkov či silikónových formičiek.

  • 7

    Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C na asi 25 minút.

  • 8

    Po upečení necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept