© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Cibuľovo-brokolicový závin s parmezánom

Jemná brokolica a karamelizovaná cibuľka bohato zasnežené strúhaným parmezánom, ukryté v chrumkavom ceste. Kto by odolal?

Cibuľovo-brokolicový závin s parmezánomfotogalériaCibuľovo-brokolicový závin s parmezánomZdroj: iStockphoto
Príprava
25min
Úprava
20min
Porcie
4
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 1 balíček
    chladené lístkové cesto (275 g)
  • 1 ks
    menšia brokolica
  • 3 ks
    stredná cibuľa
  • 2 PL
    maslo
  • 1 PL
    slnečnicový olej
  • 100 g
    parmezán
  • 1 ks
    vajce na potretie
  • soľ, mleté čierne korenie, rasca celá

Postup

  • 1

    Brokolicu rozdelíme na menšie ružičky a dáme variť do osolenej vody. Uvaríme do polomäkká, scedíme, necháme vychladnúť a následne ešte nožom pokrájame na maličké kúsky.

  • 2

    Na panvici s pokrievkou rozohrejeme maslo s olejom a pridáme na tenké rezance nasekanú cibuľu. Osolíme, okoreníme, a keď začne hnednúť podlejeme ju asi deci vody, zakryjeme a necháme podusiť aspoň 15 minút.

  • 3

    Medzitým si rozohrejeme rúru na 180 °C.

  • 4

    Mäkkú cibuľku rovnomerne rozložíme na rozbalené lístkové cesto. Na ňu potom poukladáme kúsky brokolice a všetko zasypeme strúhaným parmezánom.

  • 5

    Cesto pozdĺžnou stranou zavinieme do rolky a premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie (alebo použijeme papier pribalený v balíčku s cestom).

  • 6

    Závin potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme rascou a upečieme do zlatohneda – približne 20 minút.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept