© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Vidiecky závin s kyslou kapustou a slaninkou

Rýchlo a chutne pripravíte tento naozaj sýty závin, ktorý v sebe ukrýva to najlepšie zo slovenského vidieku.

Vidiecky závin s kyslou kapustou a slaninkoufotogalériaVidiecky závin s kyslou kapustou a slaninkouZdroj: iStockphoto
Príprava
15min
Úprava
20min
Porcie
4
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 1 balíček
    chladené lístkové cesto (275 g)
  • 300 g
    kyslá kapusta
  • 200 g
    slanina
  • 2 ks
    stredná cibuľa
  • 1 ks
    kápia
  • 1 ks
    vajce na potretie
  • soľ, mleté čierne korenie, majorán, rasca celá

Postup

  • 1

    Rúru rozohrejeme na 180 °C.

  • 2

    Vo väčšom hrnci dáme smažiť na konci pokrájanú slaninku.

  • 3

    Keď slaninka pustí masť a bude takmer chrumkavá, pridáme nadrobno nasekanú cibuľku a porestujeme do sklovita.

  • 4

    Potom pridáme na kocky nakrájanú kapiu a minútku opečieme.

  • 5

    Nakoniec pridáme scedenú kapustu, asi pol deci vody a zakryté necháme krátko podusiť 5 - 7 minút.

  • 6

    Na pracovnej doske rozbalíme už vyvaľkaný plát lístkového cesta. A keď kapusta vychladne natoľko, aby nás nepálila, rovnomerne ju rozložíme na cesto a posypeme trochou voňavého majoránu.

  • 7

    Cesto pozdĺžnou stranou zavinieme do rolky a premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie (alebo použijeme papier pribalený v balíčku s cestom).

  • 8

    Závin potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme rascou a upečieme do zlatohneda – približne 20 minút.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept