© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Valentínska kakaová torta

Táto zdanlivo čokoládová torta v skutočnosti len využíva úžasné vlastnosti kakaa. Budete ho potrebovať naozaj dosť, ale výsledok určite poteší a zachutí.

Valentínska kakaová tortafotogalériaValentínska kakaová tortaZdroj: iStockphoto
Príprava
30min
Úprava
30min
Porcie
10
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Korpusy:
  • 250 g
    hladká múka
  • 200 g
    práškový cukor
  • 6 PL
    kakao
  • 1 KL
    kypriaci prášok
  • 1 KL
    jedlá sóda
  • 1 štipka
    soľ
  • 2 ks
    vajce (L)
  • 250 ml
    plnotučné mlieko
  • 100 ml
    olej
  • 1 KL
    vanilkový extrakt
  • 200 ml
    horúca voda
Krém:
  • 200 g
    maslo
  • 200 g
    práškový cukor
  • 6 PL
    kakao
  • 150 ml
    plnotučné mlieko
  • 1 KL
    vanilkový extrakt
Na ozdobu:
  • 125 g
    čerstvé jahody

Postup

  • 1

    Múku preosejeme do väčšej misky a pridáme ďalšie sypké ingrediencie: cukor, kakao, kypriaci prášok, sódu a soľ. Spolu dobre premiešame metličkou. 

  • 2

    Potom do zmesi prilejeme celé vajíčka, mlieko, olej a vanilkový extrakt. Elektrickým šľahačom spolu vyšľaháme a počas procesu po troškách prilievame do zmesi ešte 200 ml horúcej vody.

  • 3

    Tekuté cesto rozdelíme do dvoch vymastených a múkou vysypaných foriem v tvare srdca. Alebo ho upečieme na dvakrát. Neodporúča sa piecť celú cestovú zmes naraz, lebo cesto by sa nemuselo dobre prepiecť.  

  • 4

    Pečieme zhruba 30 minút pri teplote 180°C.

  • 5

    Korpusy vytiahneme z rúry a necháme vo formách vychladnúť zhruba 10 minút, potom uvoľníme obruč a korpusy opatrne preklopíme spodnou (rovnou) časťou nahor. Necháme úplne vychladnúť.

  • 6

    Medzitým si pripravíme krém zo zmäknutého masla, do ktorého elektrickým šľahačom zapracujeme tretinu cukru, kakao, mlieko, vanilkový extrakt a potom pridáme na ešte na dvakrát zvyšný cukor.

  • 7

    Tretinu krému rozotrieme na jeden z korpusov a opatrne ho priložíme ďalším. Zvyšok krému potom nanesieme na povrch a boky torty. Zarovnáme.

  • 8

    Vrch torty ozdobíme kúskami nakrájaných jahôd a odložíme ju ešte aspoň na 2 hodiny do chladu.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept