© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Hrnčekové blondies s vlašskými orechmi

Americká maškrta, ktorá pozostáva hlavne z múky, masla, hnedého cukru, vajíčok, vanilkového extraktu a bielej čokolády. Samozrejme fantázii sa medze nekladú a každý môže svoj koláčik obohatiť o nejakú ingredienciu podľa vlastnej chuti - napríklad o vlašské orechy. 

chickpeas walnuts blondiesfotogalériachickpeas walnuts blondiesZdroj: iStockphoto
Príprava
20min
Úprava
40min
Porcie
12
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 1 hrnček
    roztopené maslo (220 g)
  • 2 hrnčeky
    hnedý cukor (340 g)
  • 2 ks
    vajce
  • 1 PL
    vanilkový extrakt
  • 2 hrnčeky
    hladká múka (270 g)
  • 1 ČL
    prášok de pečiva
  • 1 ČL
    soľ
  • 1.5 hrnček
    posekaná biela čokoláda (250 g)
  • 0.5 hrnčeka
    vlašské orechy

Postup

  • 1

    Rúru si vyhrejeme na 180 °C a menší plech si vystelieme papierom na pečenie.

  • 2

    Vlašské orechy si na sucho opečieme na panvici. Následne 1/2 posekáme na menšie kúsky.

  • 3

    Do veľkej misy si nalejeme vychladnuté roztopené maslo, pridáme hnedý cukor a premiešame. 

  • 4

    Potom pridáme vajíčka a vanilkový extrakt. Opäť premiešame. 

  • 5

    Následne pridáme múku, prášok do pečiva, soľ, bielu čokoládu a nasekané vlašské orechy. Všetko spolu dobre premiešame. 

  • 6

    Pripravené cesto vylejeme na plech, nasypeme (alebo poukladáme) zvyšné vlašské orechy a pečieme vo vyhriatej rúre cca 30 až 40 minút.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept