© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Bravčová krkovička s kapustou a knedľou

Tradičné české jedlo, ktoré poznáme hlavne pod názvom "Vepřo knedlo zelo".

Bravčová krkovička s kapustou a knedľoufotogalériaBravčová krkovička s kapustou a knedľouZdroj: iStockphoto
Príprava
20min
Úprava
90min
Porcie
6
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Mäso:
  • 1 kg
    bravčová krkovička
  • 1 ks
    cibuľa
  • 6 strúčikov
    cesnak
  • podľa chuti
    soľ
  • podľa chuti
    mletá rasca
  • podľa chuti
    mletá červená paprika
  • podľa chuti
    mleté čierne korenie
Kapusta:
  • 1 kg
    kyslá kapusta
  • 2 ks
    cibuľa
  • 100 g
    slanina
  • 2 ks
    zemiaky
  • podľa chuti
    soľ
  • podľa chuti
    kryštálový cukor
  •  
    bravčová masť

Postup

  • 1

    Rúru vyhrejeme na 200 °C .

  • 2

    Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na plátky. Bravčovú krkovičku nakrájame na rezne a osolíme.

    Bravčovú krkovičku môžeme nechať aj vcelku a nakrájať až upečenú.

  • 3

    Krkovičku poukladáme do pekáča, okoreníme a posypeme nakrájanou cibuľou a cesnakom. Podlejeme vodou, zakryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre cca 90 minút.

  • 4

    Cibuľu ošúpeme a pokrájame na drobno. Na malom množstve bravčovej masti cibuľu opražíme. Môžeme pridať aj slaninku nakrájanú na kocky. Potom pridáme kapustu a krátko opečieme. Podlejeme vodou, osolíme a ocukríme. Podľa potreby podlievame vodou a dusíme do mäkka. 

  • 5

    Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na jemno. 

  • 6

    Nastrúhané zemiaky pridáme do uvarenej kapusty. Premiešame a podľa chuti môžeme ešte osoliť, okoreniť a ocukriť. 

  • 7

    Podávame s knedľou. 

    Náš tip

    Inšpirujte sa receptami na domácu knedľu.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept