© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Mrkvové hranolčeky s parmezánom

Delikátne hranolčeky z mrkvy si skvelo rozumejú so syrom a cesnakovým dresingom. 

Mrkvové hranolčeky s parmezánom fotogalériaMrkvové hranolčeky s parmezánom Zdroj: iStockphoto
Príprava
5min
Úprava
20min
Porcie
4
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 4 ks
    mrkva
  • 2 PL
    rastlinný olej
  • 3 PL
    strúhaný parmezán
  • 1 KL
    mleté čierne korenie
  • 0.5 KL
    soľ

Postup

  • 1

    Mrkvy umyjeme (nešúpeme) a odrežeme vrchné časti a spodné časti, aby sme dostali približne rovnako hrubé valčeky po celej dĺžke.  

  • 2

    Každú mrkvu priečne prepolíme a každú polovicu pozdĺžne prerežeme na dve časti. Štvrtiny potom nožom rozdelíme na rovnako hrubé hranolčeky.

  • 3

    Mrkvové hranolčeky rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C zhruba 20 minút. 

  • 4

    Podávame ešte teplé s domácim cesnakovým dresingom.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept