© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Vianočný zemiakový šalát

Aké by to boli Vianoce bez dobrého zemiakového šalátu?

Vianočný zemiakový šalátfotogalériaVianočný zemiakový šalátZdroj: iStockphoto
Príprava
15min
Úprava
20min
Porcie
8
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 2 kg
    menšie zemiaky
  • 5 ks
    vajce
  • 1 pohár
    Kyslé uhorky
  • 1 pohár
    sterilizovaná mrkva
  • 1 pohár
    sterilizovaný hrášok
  • 250 ml
    majonéza
  • 250 ml
    tatárska omáčka
  • 3 PL
    plnotučná horčica
  • 3 PL
    rastlinný olej
  • 2 ks
    cibuľa
  •  
    ocot, soľ, čierne korenie

Postup

  • 1

    Zemiaky v šupke vložíme do hrnca a pridáme aj vajíčka, zalejeme studenou vodou, pridáme lyžičku soli a privedieme k varu. Varíme zhruba 20 minút alebo kým sa zemiaky nedajú vidličkou ľahko prepoliť.

  • 2

    Vajíčka vyberieme a necháme vychladnúť.

  • 3

    Zemiaky scedíme, necháme kompletne vychladnúť, ošúpeme a pretlačíme ich cez krájač na varené zemiaky alebo ich nakrájame na menšie kocky.

  • 4

    Zemiaky pretláčame/krájame do väčšej misky.

  • 5

    Cez krájač do misky pretlačíme aj olúpané vajíčka.

  • 6

    Mrkvu a hrášok scedíme a prisypeme do misy.

  • 7

    Uhorky pokrájame na malé kocky (nálev si odložíme na záverečné dochucovanie) a pridáme ich do misky.

  • 8

    Na oleji speníme na jemno nakrájanú cibuľu a restujeme do sklovita. Spolu s olejom ju pridáme do misky.

  • 9

    Pridáme majonézu, horčicu a tatarskú omáčku a všetko spolu vymiešame.

  • 10

    Osolíme, okoreníme, pridáme asi lyžicu octu a opäť zamiešame.

  • 11

    Ochutnáme. Ak treba dosolíme. Ak sa nám zdá šalát málo kyslý, prilejeme nálev z kyslých uhoriek.

  • 12

    Šalát chutí najlepšie vychladený a odstáty, na druhý deň po príprave.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept