© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Kokosové ježe

Jemné cesto nasiaknuté lahodnou čokoládovou polevou ukryté pod kokosovými "snehovými vločkami" - to sú neodolateľné kokosové ježe. 

Kokosové ježefotogalériaKokosové ježeZdroj: iStockphoto
Príprava
30min
Úprava
20min
Porcie
30
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Cesto:
  • 200 g
    práškový cukor
  • 1 balíček
    vanilkový cukor
  • 1 PL
    med
  • 1 ks
    vajce
  • 300 g
    hladká múka
  • 1 balíček
    kypriaci prášok
  • 50 g
    roztopené maslo
  • 200 ml
    mlieko
  •  
    kôra z 1 citróna
Poleva:
  • 250 g
    práškový cukor
  • 3 PL
    kakao
  • 150 ml
    mlieko
  • 100 g
    horká čokoláda
  • 1 balíček
    vanilkový cukor
  • 50 ml
    rum
  • 50 g
    maslo
Na obaľovanie:
strúhaný kokos

Postup

  • 1

    Rúru vyhrejeme na 180 °C a plech na pečenie vymastíme maslom a vysypeme múkou. 

  • 2

    Cesto: Do misky si dáme práškový cukor, vanilkový cukor, vajíčko a med. Múku zmiešame s práškom do pečiva a preosejeme do misky ku ostatným surovinám. Pridáme aj citrónovú kôru, mlieko a maslo. Vymiešame cesto. 

  • 3

    Pripravené cesto vylejeme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre cca 15 až 20 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť a následne nakrájame na kocky alebo obdĺžniky. 

  • 4

    Poleva: Všetky suroviny na polevu dáme do menšieho hrnca a za občasného premiešania necháme, aby sa nám čokoláda roztopila a vznikla nám jemná poleva.

  • 5

    Kúsky cesta máčame v poleve a následne obaľujeme v strúhanom kokose. 

Bon Appétit
Ohodnoťte recept