© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Cícer s paradajkovou omáčkou

Paradajková omáčka obohatená o lahodný cícer sa v kombinácii s opečeným chlebíkom alebo cesnakovou hriankou výborne hodí na raňajky alebo rýchlu večeru. 

Tomato sauce braised chickpeas in a pot, and grilled bread. Delicious vegetarian lunch on a rustic wooden background, top viewfotogalériaTomato sauce braised chickpeas in a pot, and grilled bread. Delicious vegetarian lunch on a rustic wooden background, top viewZdroj: iStockphoto
Príprava
15min
Úprava
25min
Porcie
4
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 300 g
    cícer
  • 7 ks
    paradajky
  • 5 ks
    sušené paradajky v oleji
  • 1 ks
    cibuľa
  • 50 ml
    červené víno
  • podľa chuti
    soľ
  • podľa chuti
    mleté čierne korenie
  • podľa chuti
    mleté čili
  •  
    olej
  •  
    zeleninový vývar

Postup

  • 1

    Cícer si deň vopred namočíme do vody. Následne ho scedíme, dáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme do mäkka. Cícer solíme až nakoniec. 

  • 2

    Paradajky umyjeme a na vrchu každej urobíme hranou noža krížik. Takto pripravené paradajky vhodíme do vriacej vody. Keď sa začnú roztvárať, tak ich povyberáme a dám do nádoby so studenou vodou.

    Následne zbavíme paradajky šupiek a nakrájame ich na kocky

    Aby bola voda na schladenie paradajok naozaj studená, tak do nej môžeme pridať aj kocky ľadu. 

  • 3

    Cibuľu ošúpeme a pokájame nadrobno. Na panvici rozhorúčime olej a cibuľu na ňom opečieme dozlatista. Potom pridáme nakrájané sušené paradajky a krátko opečieme. Ďalej pridáme nakrájané paradajky a podľa chuti soľ, mleté čierne korenie a mleté čili. Podlejeme vínom a podľa potreby zeleninovým vývarom. Necháme dusiť cca 10 minút. 

  • 4

    Nakoniec ku paradajkovej omáčke pridáme uvarený cícer, premiešame, krátko prehrejeme a odstavíme. Podávame s opečeným chlebíkom alebo cesnakovou hriankou.

    Náš tip

    Podľa chuti môžete paradajkovú omáčku ešte obohatiť o čerstvé bylinky podľa vlastnej chuti. 

Bon Appétit
Ohodnoťte recept