© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Cícerový šalát s cuketou a šampiňónmi

Cícer, šampiňóny a cuketa. To sú tri suroviny, z ktorých jednoducho vyčarujete chutný šalátik - a to do 30 minút. 

Cícerový šalát s cuketou a šampiňónmifotogalériaCícerový šalát s cuketou a šampiňónmiZdroj: iStockphoto
Príprava
10min
Úprava
15min
Porcie
2
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 200 g
    cícer
  • 250 g
    šampińóny
  • 2 ks
    cuketa
  • podľa chuti
    soľ
  • podľa chuti
    mleté korenie 4 farieb
  • podľa chuti
    mletá červená paprika
  • podľa chuti
    sójová omáčka
  • podľa chuti
    petržlenová vňať
  •  
    olivový olej
  •  
    zeleninový vývar

Postup

  • 1

    Cícer si deň vopred namočíme do vody. Následne ho scedíme, dáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme do mäkka. Cícer solíme až nakoniec. 

  • 2

    Šampiňóny očistíme a nakrájame na polovice alebo štvrťky. Cuketu umyjeme a nakrájame na väčšie kusy. 

  • 3

    Na panvici si rozhorúčime trošku olivového oleja a následne pridáme šampiňóny a cuketu. Podľa chuti osolíme, okoreníme a pokvapkáme sójovou omáčkou. Pár minút opekáme a potom podlejeme malým množstvom zeleninového vývaru. Varíme pár minút. 

    Náš tip

    Ak chcete mať šalátik pikantný, tak stačí pridať trošku čili vločiek.
  • 4

    Ku šampiňónom s cuketou pridáme uverený cícer, premiešame a podľa potreby môžeme ešte podliať vývarom. Krátko spolu prehrejeme a odstavíme. 

  • 5

    Šalát môžeme podávať posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou. 

Bon Appétit
Ohodnoťte recept