© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Ruský šalát Olivier

Jednoduchý, rýchly a hlavne chutný šalátik pochádzajúci z Ruska... 

Ruský šalát OlivierfotogalériaRuský šalát OlivierZdroj: iStockphoto
Príprava
20min
Úprava
20min
Porcie
4
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 500 g
    zemiaky
  • 3 ks
    vajce uvarené natvrdo
  • 1 ks
    uvarené kuracie prsia
  • 4 ks
    kyslá uhorka
  • 1 ks
    cibuľa
  • 1 konzerva
    sterilizovaný hrášok a mrkva
  • 4 PL
    majonéza
  • 1 PL
    horčica
  • podľa chuti
    soľ
  • podľa chuti
    mleté čierne korenie
  • podľa chuti
    mletá červená paprika

Postup

  • 1

    Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme a pokrájame na drobné kocky. Rovnako pokrájame aj vajíčka uvarené natvrdo, kyslé uhorky a kuracie mäso. Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a spolu s vajíčkami, uhorkami a mäsom pridáme ku zemiakom. 

  • 2

    Sterilizovaný hrášok s mrkvou scedíme a pridáme ku zemiakom. Pridáme aj majonézu, horčicu a všetko spolu dobre premiešame. Podľa chuti osolíme a okoreníme. 

Bon Appétit
Ohodnoťte recept