© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Hrnčeková cuketová bábovka

Tak krásne šťavnatú bábovku ste ešte nejedli...

Hrnčeková cuketová bábovkafotogalériaHrnčeková cuketová bábovkaZdroj: iStockphoto
Príprava
15min
Úprava
45min
Porcie
10
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

  • 2 hrnčeky
    polohrubá múka
  • 2 KL
    kypriaci prášok
  • 1 KL
    soľ
  • 4 PL
    kakao
  • 3 ks
    vajce
  • 0.75 hrnčeka
    slnečnicový olej
  • 1.5 hrnček
    kryštálový cukor
  • 1 balíček
    vanilkový cukor
  • 2 ks
    limetka
  • 3 ks
    menšia cuketa
  • 0.5 hrnčeka
    nasekané mandle
  • 150 g
    čokoláda na varenie

Postup

  • 1

    Rúru rozohrejeme na 180 °C. Formu na bábovku vymastíme maslo a vysypeme hrubou múkou.   Cukety umyjeme (nešúpeme), rozrežeme, zbavíme zrniečok a nastrúhame na jemno. Mandle nasekáme na drobné kúsky.

  • 2

    Vo veľkej miske zmiešame cukor a nastrúhanú kôru z dvoch limetiek. Pridáme olej, vajcia, vanilkový cukor a dobre spolu vyšľaháme. Do tejto zmesi potom pridáme nasekané mandle a nastrúhanú cuketu.

  • 3

    Múku zmiešame s kakaom, kypriacim práškom, soľou a preosejeme do cuketovej zmesi. Pečieme zhruba 40 minút.

  • 4

    Nakoniec zalejeme varnou čokoládou, ktorú sme roztopili nad vodným kúpeľom.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept