© Ringier Slovakia Media s.r.o. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich prevádzkovateľ portálu. Spravodajská licencia vyhradená.

Kysnutý marhuľový koláč s posýpkou

Z čerstvých marhúľ alebo tých z kompótu – vždy vytvoríte chutný a neodolateľný dezert.

Kysnutý marhuľový koláč s posýpkoufotogalériaKysnutý marhuľový koláč s posýpkouZdroj: iStockphoto
Príprava
70min
Úprava
45min
Porcie
12
Pridať medzi moje recepty

Ingrediencie

Cesto:
  • 1 KL
    kryštálový cukor
  • 250 ml
    vlažné mlieko
  • 0.5 kocky
    čerstvé droždie
  • 500 g
    múka polohrubá
  • 3 PL
    kryštálový cukor
  • 1 štipka
    soľ
  • 1 ks
    vajce
  • 100 g
    maslo
Posýpka:
  • 80 g
    maslo
  • 6 PL
    kryštálový cukor
  • 6 PL
    hrubá múka
Ešte potrebujeme:
  • 700 g
    marhule

Postup

  • 1

  • 2

    Rúru rozohrejeme na 180 °C.  

  • 3

    Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech a necháme ešte 15 minút podkysnúť.

  • 4

    Medzitým si odkôstkujeme a prepolíme marhule. Rovnomerne ich poukladáme na povrch cesta. Zo studeného masla, cukru a hrubej múky pripravíme posýpku, tak že ingrediencie spolu drobíme medzi prstami až dostaneme omrvinkovú zmes. Tou potom zasypeme povrch koláča.

  • 5

    Koláčik pečieme pri teplote 180 stupňov cca 45 minút.

Bon Appétit
Ohodnoťte recept